Human Factors

 •  


  Teambuilding på Moen Trebåtbyggeri ved Risør

   

   

   

   

  – Deltakerne gir terningkast 6 for teamarbeid i kombinasjon med trebåtbygging

   

   

  Kan du tenke deg å lære mer om moderne lederskap og effektivt teamarbeid i kombinasjon med å jobbe praktisk med trebåtbygging? Kan du tenke deg å bli kjent med dine medarbeidere i andre omgivelser enn på jobben? Kan du tenke deg et arbeidsmiljø hvor jobb tøyet blir byttet ut med kjeldress og PC en og mobilen blir byttet ut med en ekte trebåtbygger verktøykasse?


  Moen Trebåtbyggeri A/S, Human Factors AS og Risør Næringshage AS har utviklet et vellykket konsept for ledertrening og teamutvikling i kombinasjon med historisk trebygging. Første kurs er gjennomført med stor suksess. Deltakerne i pilotprosjektet ga konseptet terningkast 6.
   

   

  Moen-prosjektet

  Båtbyggeriene på Moen i Risør er trolig det viktigste store kulturminnet i Risør i tillegg til selve trehusbebyggelsen i sentrum. Satsingen på utviklingen av Moen er forankret i kommunens langsiktige utviklingsstrategi og i Aust-Agder Fylkeskommune. 

   

   

   

  Fra idé til prosjekt
  Human Factors er ledende i Norge på team-målinger og et sentralt suksessverktøy er Diversity Icebreaker som er oversatt til 19 språk. Verktøyet er utviklet av Human Factors i Norge og brukes i alt fra lederutviklingsprogrammer i Europa, fredsarbeid i Midtøsten og i utdanning av politifolk i USA, og er nå en Norges mest brukte team-verktøy i arbeidslivet.

   

  Tenk å kunne snakke team-teori og samtidig bli bedre kjent ved å jobbe sammen på gamle trebåter? Hvordan kan vi vise ledere hva de skal være opptatt av gjennom det å restaurere båt, gjennom det å skape noe som skal være vakkert, som kan flyte og som skal gi nytte når det er på sjøen?

   

  I dette ligger mye kunnskap som vi kan bruke i det å utvikle god ledere. I dagens bedrifter snakker vi om trainee-ordninger, på båtbyggeriet på snakket vi om læregutter. Kan vi trekke lærdom av det i vår måte å jobbe på? Etter først kurs var konklusjonen klar, ja det kan vi!
   

   

   

  Hva sier deltakerne?
  Seniorkonsulent, Michel Esnault fra var ansvarlig fra Human Factors i pilotprosjektet.

   

  Adm. direktør Espen Eliassen fra Sjøparken i Larvik hadde sin ledergruppe på første kursgjennomføring og er full av lovord, han sier bla:

   

  ”Kombinasjonen Diversity Icebreaker og Trebåtbyggeriet på Moen var rett og slett en uslåelig kombinasjon. Instruktørene var dyktige og profesjonelle og vi sitter igjen med den dypeste respekt for trebåtbyggerne. De er kunnskapsrike, reflekterte og stolte mennesker.


  ”Settingen var autentisk, ekte og til stor inspirasjon. Opplegget var profesjonelt og godt gjennomført”

  "Vi sitter igjen med medarbeidere som har vist seg fra nye sider, fått inspirasjon og påfyll, og som ikke helt slipper tanken på Trebåtbyggeriet på Moen. Vår tekniske sjef, som har jobbet i store norske oljeselskaper var tydelig på at dette var det beste team opplegget han hadde deltatt på."
   

     

   

  Last ned produktark i PDF-versjon
   

    

  Kunne dette være noe for din oragnisasjon? Ta kontakt for uforpliktende samtale om priser og opplegg.

   

   

   

   

  Kontaktperson:


  Michel Esnault
  Tel. 90131794
  me@human-factors.no

   

   

   

Human Factors AS • P.O. Box 86 • NO-0216 Oslo • Norway • Tel: + 47 22 42 30 30 •
http://www.human-factors.no • E-mail: office@human-factors.no
Sidekart